Referencer

Her er nogle uddrag fra evalueringerne:

Hvad har terapierne betydet for klienterne:


“Jeg fik nogle gode terapier og forståelser, som hjælper mig i hverdagen til at undgå at kaste op.”

“Jeg føler taknemmelig for at blive mødt som Trine, med en spiseforstyrrelse og ikke blot, som en spiseforstyrrelse der kom slæbende med Trine!”

“Jeg var tryg fra første færd. Jeg følte mig for første gang i mit voksne liv for alvor som et værdigt menneske efter nogle gange. Jeg kan ikke rose min behandler nok! ”

“Mine terapier har fuldstændig forvandlet mit liv, Jeg vover nu – i hvert fald ind imellem – at tro på, at jeg måske er så stærk, følsom og glad som mine venner og fam. siger. ”

“Mine terapier har betydet alt. At jeg skulle skrive ”dagbog” fra gang til gang, og hendes støtte og vejledning når jeg skulle øve mig i at sige fra overfor veninder og skolekammerater. Tak for det!”

“Det har været et rigtig godt forløb – en blanding af samtaleterapi, fysisk aktivitet, kreativitet med mere. Det har ramt meget bredt i forhold til, hvis det udelukkende havde været samtaleterapi eller kun gruppeterapi.”

“At jeg har kunne tale med en der forstod mig og kunne hjælpe mig til at forstå mig og min situation, min rolle i familien og mit alt for store ansvar for andre. At min mor og bror også kan komme med i terapi.”

“Terapien hjalp mig med at finde mig selv og stå ved mig selv.”

Andre klienter sagde om betydningen af terapiforløbet:

Det første og eneste sted jeg har kunne ha tillid til en behandler. Den tillid fører jeg med til andre behandlere.

 

Jeg har kun benyttet mig af individuelterapi hjælp hos Abegg & Bro, men den hjælp har altså også stort set hjulpet mig helt af med min spiseforstyrrelse.

 

Nogle fantastiske terapeuter, der behandler en som et menneske og ikke som en sygdom. Alle får en individuel vejledning og jeg føler at behandlerne kender en rigtig godt.

 

Jeg ved egentlig ikke hvad der skulle have været anderledes. Jeg ved godt at man som “patient” selv bærer det store ansvar.

 

Jeg har det rigtig godt. Jeg har arbejdet meget med mig selv efter jeg stoppede ude hos Theresa, og har i den grad været glad for alle de terapier vi har haft. Jeg er meget glad for jeg skrev så meget ned, mens jeg snakkede med Theresa. Jeg har ofte taget fat i mine noter og har efterfølgende blevet meget mere rolig og i bedre humør.

 

Terapeuten har virkelig lært mig meget. En anden glædelig nyhed er at jeg netop har fået en dejlig kæreste. Udover at det er dejligt at være forelsket, så er det nok også meget sundt for mig at der kommer en og roder lidt op i mine systemer. Det er vist ikke det værste der kan ske.

 

Havde ikke været der hvor jeg er i dag, hvis jeg ikke var startet i behandling.

 

Jeg har været rigtig glad for at gå der og vil også blive ved med at komme der fremover. Alle behandlerne rigtig flinke og jeg føler sig altid velkomme

 

Det har helt klart hjulpet mig meget, selvom jeg er sikker på, at det var min egen indstilling på at komme ud af det, der gjorde det endelige. At der kom nogle afklaringer på, hvad en spiseforstyrrelse handlede om. Det blev lovligt, at snakke om imellem mine forældre og jeg. Det har helt klar været det mest betydningsfulde, at mine forældre og jeg har kunnet snakke om det, på en ærlig og afslappet måde.

 

Rigtig tilfreds. Ville ikke have kunnet klare mig uden.

 

MEGET TILFREDS! Jeg tror, at det betyder meget, om terapeuten passer til ens person, og jeg havde det utroligt godt med Theresa. Det betyder også meget, at der arbejdes med både krop og sind, for det hører sammen. Jeg havde mest udbytte af terapien, da min forstyrrelse skyldes min opvækst og oplevelser. Det fik jeg behandlet rigtig godt med Theresa, blandt andet ved at skrive breve, fysisk at sige fra og samtale.

 

Absolut tilfreds. De mange råd og værktøjer jeg har fået til at håndtere mine særlige situationer.. At jeg vidste at jeg altid kunne komme og få noget hjælp.

 

For mig har det været af stor betydning at I har den store viden om spiseforstyrrelse og alle aspekter af den. Jeg følte mig ikke forkert eller anderledes. Jeg føler at det er ok at man er som man er og I er der for at hjælpe

 

At min terapeut forstod mig, fik mig til at åbne mig op og indse problemstillinger i mit liv. Det kom til at handle om hele mit liv frem for kun spiseforstyrrelsen og dette var i virkeligheden hele grobunden for problemet. Så jeg fik bearbejdet de fortids ”problemstillinger” der var og fandt frem til kernen af mig selv og hvor denne spiseforstyrrelse og overdrevet kontrol oprindeligt bundede i. Der var hjemlig hygge og ro. Jeg følte mig velkommen og godt tilpas. Kemien med terapeuten og stedet var vigtigt og havde stor indflydelse for udbyttet.

 

Mere end 100%, hvis dette er muligt. Dog kan jeg kun beklage, at mulighederne for offentligt tilskud til terapi hos en psykolog er så ringe, som de er – og endnu ringere for personer over en vis alder.

 

Det er altid rart at komme et sted, hvor man bliver taget alvorligt. I min optik er behandling i sidste ende op til en selv, hvorvidt man er villig til at hjælpe sig selv.

 

Som sagt tidligere, tvivler jeg på, at jeg igennem andre behandlinger havde fået det samme resultat, så jeg er fuldt ud tilfreds og taknemmelig for at have gået her. Det har gjort en rigtig stor forskel for mig at være et sted, hvor man ikke blot ses som en patient, men hvor der er så stor omsorg og interesse for en.

 

Det er blevet en del af min identitet, at have gået i terapi og jeg er meget stolt af det!

 

Det samlede forløb, der gav mulighed for at komme godt rundt med både individuelle samtaler, gruppeaktivitet og med hjælp til det mere fysiologiske omkring mad, vitaminer og mineraler.

 

Jeg fik den hjælp jeg havde brug for.

 

Behandlingen passede godt til mig, det individuelle fokus, kombinationen af ernæringsterapi og psykoterapi.

 

Støtte til at åbne mig, det har også betydet noget over for andre senere