Er du Særlig Sensitiv HSP?

Har du en stærk forestillingsevne og livlige drømme? Er det meget vigtigt for dig at have tid for dig selv? Bliver du hurtigt forstyrret af støj og uorden? – Så er du måske et særligt sensitivt menneske.

Her kan du læse alle vores artikler om særlig sensitivitet.


 

ADHD

Har du en HSP er ikke ensbetydende med at du får ADHD. Har du ADHD kan du være 90% sikker på at du er HSP.

ADHD – test

Kender du til denne række af situationer? Hvormeget?

Angst og panikangst

Imens Angstanfaldet står på, kan du være 100% overbevist om, at det er NU den store katastrofen indtræffer. Det er derfor en rystende oplevelse, der kan få konsekvenser for din adfærd fremover.

OCD

OCD – Obsessive compulsive disorder er uønskede og ofte meningsløse tvangstanker og tvangshandlinger. Det kan f.eks. være vaskeritualer, checking eller angst for at der sker skader på familien.

Den Lille HSP gruppe

God for dig? Gruppen mødes i 1½ -2 tim. hver anden torsdag kl. 18 i lige uger ( U. 42 + 44 + 46 + 48 + 50 ).Der er max. 6 i denne lille gruppe.

Asperger (AS) syndrom og tre diagnostiske kriterier

HSP er ikke en sygdom ej heller et syndrom. Dog er grænselandet meget usynligt glidende over til forskellige diagnoser som OCD, ADHA, ADD, AS Har du nogle tendenser?

Grupper for forældre og HSP børn og unge

Det svære ved relationen til HSP børn og unge Hvordan finder du balancen ? • At give støtte uden at overtage • At lytte og forstå uden at fixe/ordne/ynke • At give tryghed uden at omklamre og kræve • At bevare tilliden sammen med din sunde vurdering • At håndtere konflikter i en kærlig tone og atmosfære • At bevare ansvaret og give slip på skyld og bekymringer

Hvad er særlig sensitivitet HSP?

Alle mennesker kan sanse, via “De 5 sanser”, nogle mennesker opfatter disse sansninger mere nuanceret end andre. Alle mennesker kan føle sig overstimulerede en gang imellem – for de særligt sensitive er det en del af dagligdagen – hvis de ikke lærer at tilpasse sig deres omgivelser. Tankevækkende udvikling.

Test – Er du særligt sensitiv?

Test din sensitivitet. Besvar hvert spørgsmål i overensstemmelse med, hvad du føler. Og find ud af om du er et særligt sensitivt menneske.
Læs mere

Særligt sensitive mennesker

Læs mere om bogen ‘Særligt sensitive mennesker’ af Elaine N. Aron.