Ernæringsterapi

Ernæringsterapi hos Abegg & Bro

Abegg & Bro har to ernæringsterapeuter tilknyttet:

Tine Grandjean, som har arbejdet med spiseforstyrrelser gennem mange år. Og Nanna Ewald Stigel, der har en baggrund som Cand. mag. og yogalærer.

Ernæringsterapien er en helhedsbehandling, der sigter mod at udrede de grundlæggende årsager til ubalancer og sygdomme. Udover selve spiseforstyrrelsen og dens årsager, kan ernæringsterapien genoprette mange af de skader og ubalancer, som spiseforstyrrelsen har skabt.

Sådan foregår ernæringsterapien
Til første konsultation bedes du medbringe en 3-dages kostregistrering. Den er værdifuld i vores arbejde. Derfor beder vi ofte om en registrering flere gange i forløbet.

I ernæringsterapien afdækker vi også de grundlæggende fysiske årsager til spiseforstyrrelser og andre sygdomme. Derfor stiller vi en række spørgsmål til din krop, dit liv, din mad og dine sygdomme samt ubalancer. Dine svar på alle disse spørgsmål og forløbet i din historie kaldes en anamnese. Anamnesen rummer altså dine symptomer, ubalancer, sygdomme, mangler, behov, ressourcer og styrker. Den er et meget vigtigt værktøj for, hvilke anbefalinger vi giver.

Vi afdækker desuden mulige overfølsomheder, allergier, fordøjelsesproblemer, næringsmangler, genetiske dispositioner, forgiftninger samt hormonelle ubalancer i både krop og hjerne.

På den baggrund tilrettelægger vi et forløb med heling, opbygning og evt.afgiftning.

Anbefalingerne er altid individuelle, fordi de skal passe til den enkeltes behov for specifikke fødevarer, kosttilskud og urter. Desuden vil anbefalingerne altid tage afsæt i de handlemuligheder, du har. Således vil vejen mod at genskabe balance og funktioner i din krop og din psyke ske i dit tempo.

Med andre ord vil ernæringsterapeuten tage udgangspunkt i dine behov, som du oplever dem, og i samarbejde med dig med dig finde veje, du kan gå. Vi tror nemlig på, at en proces, i det tempo, der passer dig, vil hjælpe dig til at blive rask.

Samarbejdet er fra vore side respektfuldt og imødekommende. Vi lytter til din motivation og dine ressourcer. Det betyder, at vi støtter din mulighed for at sætte struktur på din dag og dine måltider, så du har mulighed for at opleve resultater.

En del af din motivation får du via en øget indsigt i de mekanismer som påvirker hjerne, mave, immunsystem, hormoner og øvrige krop.

Vi tager afsæt i den store forskning, som handler om krop og hjerne, og samspillet herimellem. Vi forklarer det selvfølgelig, så det er til at forstå og giver mening i forhold til dine problematikker.

I konsultationen arbejder vi på at få et grundlæggende billede af din krop og dit sinds fysiologiske og biokemiske tilstand. De er uløseligt forbundet og påvirker på godt og ondt hinanden. Vores opgave er at støtte dig i at finde vejen ind i den gode cirkel og til de gode vaner.

Som supplement til den viden, vi får fra anamnesen og vores samtaler, kan vi bruge metoder fra ”Kerneterapi”, som kan afdække, hvad der foregår i kroppen og give svar på kroppens behov. Kerneterapi er en kropsterapeutisk metode, der tager udgangspunkt i en detaljeret forståelse af kroppens anatomiske og fysiologiske funktioner, samt den psykiske udvikling, ud fra en teori om, at alt det, vi oplever livet igennem indlejres og huskes i kroppens celler. Via en dyb afslapning kontakter vi kroppens erindringer og dette afslører ofte dybe sammenhænge mellem fysiologiske funktioner og den psykiske proces.